Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Xάος με τα εμβόλια της γρίπης


Τρεις μήνες έπειτα από την επίσημη λήξη της πανδημικής περιόδου ουδείς γνωρίζει την ακριβή ποσότητα των εμβολίων που παραμένουν αδιάθετα στα νοσοκομεία της χώρας!
Από την καταγραφή των εμβολιασθέντων του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι εμβολιάσθηκαν συνολικά 364.550 άνθρωποι. Ωστόσο, ουδείς είναι βέβαιος για το αν έχουν παραμείνει 835. 450 δόσεις πανδημικού εμβολίου στα ψυγεία των εμβολιαστικών κέντρων, που είναι η διαφορά της αφαίρεσης των εμβολιαστικών δόσεων που έγιναν από εκείνες που στοκαρίστηκαν στα νοσοκομεία. Και τούτο διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα ζητήθηκε από τους υπεύθυνους των Επιτροπών Παραλαβής Εμβολίων που είχαν συστηθεί σε κάθε νοσοκομείο να ενημερώσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε για την ποσότητα αλλά και ούτε για την ημερομηνία λήξεως των εμβολίων που περίσσεψαν έπειτα από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.
Ωστόσο, προτιμούν να αποσιωπούν ότι το περιβόητο στέλεχος Η1Ν1 που προκαλεί τη νέα γρίπη θα περιλαμβάνεται στο εποχικό αντιγριππικό εμβόλιο που θα διατεθεί και στη χώρα μας τον ερχόμενο Οκτώβριο κατά τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=69553

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου